11 Ağustos 2015 Salı

Kırk Tava Semseği

Hamurun Malzemesi
  • 1 kg un
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Aldığı kadar su
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvıyağ

İç malzemesi
  • 500 gram kıyma
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 5-6 soğan
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 demet maydanoz
  • tuz
  • karabiber
  • haspir


Hazırlanışı

  1. Una yoğurt, sıvıyağ, tuz ve aldığı kadar su ilave ederek yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bezle örterek 1 saat kadar bekletin.
  2. Pirinci ılık tuzlu suda bekleyip 1 çorba kaşığı margarinde kavurun. Pirinci ekleyip karıştırın. Su ve tuz ekleyip pilav pişirin.
  3. Diğer soğanları ince ince kıyıp kalan margarinle pembeleşinceye kadar kızartın. Kıymayı ilave edip kavurun. Tuz,karabiber ve ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Pilavı kıymalı karışıma ekleyin ve bir tutam haspir serperek karıştırın.
  4. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparım kalın yufka şeklinde açın. Hazırladığınız iç malzemesini yufkalara paylaştırıp ay şeklinde kapatın. Kızgın yağda kızartıp sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...