10 Ağustos 2015 Pazartesi

Biber salçası

Gerekli Malzemeler
  • 4-5 kilo kırmızı salçalık biber
  • Tuz


Hazırlanışı
  1. Biberleri yıkayıp sap ve çekirdek kısımlarını çıkarın. Yumulayıncaya kadar buharda haşlayın. İnce bir süzgeçten geçirerek kabuklarının ayrılmasını sağlayın.





2.Püre haline gelen biberlere tuz ekleyip geniş tepsilere yayın. Açık havada güneş alan bir yere yerleştirin. Günde 1-2 saat arayla tahta kaşıkla karıştırarak suyunun buharlaşmasını sağlayın.




3.Geceler içeriye alıp, gündüzleri güneşe  çıkararak suyu  tamamen gidene kadar salçayı kurutun. Kavanozlara doldurup saklayın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...