9 Ağustos 2015 Pazar

Portakalı Muhallebi


Malzemeler
  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1,5 su bardağı portakal suyu
  • Portakal dilimi
Hazırlanışı

Sürü, şeker ile birlikte tencereye alın ve kısık ateşte ocağın üzerine koyun, karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Diğer tarafta yumurtayı pirinç unu ve mısır nişastası ile çırpın ve bu karışımı az az ocaktaki sütün içine dökün.

Ardından taze sıkılmış portakal suyunu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve kaselere aktarın. Soğuduktan sonra dilediğinizce süsleyip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...