Malzemeler
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı pirinç unu
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1,5 su bardağı portakal suyu
- Portakal dilimi
Hazırlanışı
Sürü, şeker ile birlikte tencereye alın ve kısık ateşte ocağın üzerine koyun, karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Diğer tarafta yumurtayı pirinç unu ve mısır nişastası ile çırpın ve bu karışımı az az ocaktaki sütün içine dökün.
Ardından taze sıkılmış portakal suyunu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve kaselere aktarın. Soğuduktan sonra dilediğinizce süsleyip servis edin.
Ardından taze sıkılmış portakal suyunu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve kaselere aktarın. Soğuduktan sonra dilediğinizce süsleyip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder