16 Ekim 2015 Cuma
Makarnaların atası
Türk mutfağının asıl makarnası olan erişte besleyici ve tok tutma özelliği ile mutfakların baş tacı olmuştur.
Hatırlayın eskiden komşular bir arada toplanır ve erişte makarnası keser ve tüm mahalle imece usulu kışa hazırlanırdı. Sahur akşamlarının vazgeçilmezdiydi. Hem besleyici hemde sizi tok tuttuğu için ramazan ayında oruç tutanların dayanıklı olmasının yegane kaynağıdır.
Aapçadan gelme bir kelime olup El-Rişte kelimesinden dilimize geçmiştir. Kelime anlamı bağ demektir. Anadolu halkının önemli yiyeceklerinden biridir. Asıl kökeni Asyadır.
Erişte makarnanın atası sayılır. Aslında İtalyanlara mal olan makarnanın yüzlerce yıl önce ünlü gezgin Marco Polo tarafından Asya'dan Avrupa'ya taşındığı bilinir. Erişte olarak bilinen bu yemek daha sonra teknolojinin de devreye girmesi ile bir sektör haline dönüşmüştür. Aslına bakacak olursak her kültüre ait bir yemek olarak karşımıza çıkar.
Sadece un,yumurta ve tuz kullanılarak yapılan bu yiyecek lezzet ve pişirme kolaylığı yüzünden günümüzde en tercih edilen yemeklerden biridir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ispanaklı Toyga Çorbası
Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit. Malzemelerde ekonomini ...
-
Malzemeler 4 adet patlıcan 4 adet sivri biber 8 adet taze fasulye 4 diş sarımsak 2 tatlı kaşığı sumak tuz nar ekşisi Fell...
-
Malzemeler 1 paket spaghetti makarna 1 paket krema 1 çay kaşığı tereyağı 100 gram lor peyniri 1 çay kaşığı zeytinyağı 1 çay ka...
-
Malzemeler 1 bardak haşlanmış nohut 1 parça kemilki tavuk göğsü 8 su bardağı su 1 kaşık domates salçası 2 çorba kaşığı tereyağı t...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder