Malzemeler
- 1 kg palamut
- 2 orta boy soğan
- 1 orta boy havuç
- 2-3 dilim bayat ekmek
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay bardağı tarçın
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 kaşık dolma fıstığı
- 1 demet maydanoz
- yarım limon
- tuz
- karabiber
Yapılışı
Balıklar temizlenip bir tencereye yerleştirilir. Havuç limon suyu ve tuz ilave edilip üzerini geçmeyecek kadar su ile 30 dakika pişirilir.
Sudan çıkarılarak balıkların kılçıkları temizlenir.
Ekmek içi soğanlar ile birlikte robotta iyice ezilir. İçine 1 yumurta,kuş üzümü, yağda öldürülmüş fıstıklar, baharatlar ve ince kıyılmış maydanozlar katılarak birlikte yoğurulur. Köfte şekli verilerek önce una sonra yumurtaya en son galeta ununa bulanarak yağda kızartılır.
Ardından servis edilir afiyet olsun.
Sudan çıkarılarak balıkların kılçıkları temizlenir.
Ekmek içi soğanlar ile birlikte robotta iyice ezilir. İçine 1 yumurta,kuş üzümü, yağda öldürülmüş fıstıklar, baharatlar ve ince kıyılmış maydanozlar katılarak birlikte yoğurulur. Köfte şekli verilerek önce una sonra yumurtaya en son galeta ununa bulanarak yağda kızartılır.
Ardından servis edilir afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder