Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 3 kaşık tereyağı
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 fiske zencefil
- 1 adet haşlanmış, ayıklanmış tavuk
- 1 su bardağı, haşlanmış bezelye
- 100 gr. badem
- 2 çorba kaşığı kuş üzümü
- 1 adet havuç
Yapılışı
Pirinç tuzlu ılık suda demlemeye bırakılır. Başka bir tencreye yağ konur. İçine ince küp şeklinde kesilmiş havuçlar koyulup kavrulur.
Tuz, şeker, zencefil, safran, kuş üzümü ve bezelyeler ilave edilerek bir kere daha karıştırılır. Karışıma 2 bardak su ilave dilir. Su kaynayınca yıkanan pirinçler içine atılarak kaynatılır.
Pirinçler suyunu çektikten sonra didiklenmiş tavuklar içine atılarak servis tabağına alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder