16 Ekim 2015 Cuma

İstanbul Pilavı



Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 kaşık tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 fiske zencefil
  • 1 adet haşlanmış, ayıklanmış tavuk
  • 1 su bardağı, haşlanmış bezelye
  • 100 gr. badem
  • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 adet havuç

Yapılışı

Pirinç tuzlu ılık suda demlemeye bırakılır. Başka bir tencreye yağ konur. İçine ince küp şeklinde kesilmiş havuçlar koyulup kavrulur.

Tuz, şeker, zencefil, safran, kuş üzümü ve bezelyeler ilave edilerek bir kere daha karıştırılır. Karışıma 2 bardak su ilave dilir. Su kaynayınca yıkanan pirinçler içine atılarak kaynatılır.

Pirinçler suyunu çektikten sonra didiklenmiş tavuklar içine atılarak servis tabağına alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...