Malzemeler
- 3 bardak pirinç
- 3 adet rendelenmiş havuç
- 0,5 kg kestane (ayıklanmış ve közlenmiş)
- 1 bütün tavuk
- 3 bardak tavuk suyu
- 1 kaşık toz şeker
- Tarçın, Tuz, Karabiber
Tavuk bütün olarak haşlanır, ayıklanır suyu ayrı bir kaba alınır. Derin ve ters çevrildiği zaman şekil alabilecek şekilde tencerenin dibi yağlanır.
Kestaneler tencerenin dibine yerleştirilir. Ayrı bir tencerede havuç ve pirinçlerkavrularak tuz ilave edilir. Yarısı kestanelerin üzerine yerleştirilir. Pirinçlerin üzerine didiklenmiş tavuklar yerleştirilir.
Geriye kalan pirinçler de onların üzerine yerleştirilip yavuk suyu ve şeker, karabiber serpilip ağzı iyice kapatılıp kısık ateşte 1 saate yakın pişirilir. Suyunu tamamen çektikten sonra biraz dinlenmeye bırakılır.
Pilav dinlendikten sonra tencere ters çevrilir. Kestaneler üstte kalacak şekilde servis edilir.
Dilerseniz istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz. Dağınık şekilde servis yaparsanız maydonoz ya da dereotuyla süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder