Malzemeler
- 5 adet enginar
- 2 orta boy soğan
- 0,5 bardak zeyntinyağı
- 5 bardak su
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 0.5 kg bakla içi
- 3 taze sağ dereotu
- 0,5 kg iç bakla
- 2 adet soğan
- 1 fincan zeytinyağı
- tuz
- şeker
Hazırlanışı
Tencereye yağ koyulur, soğanlar yemeklik doğranarak içine atılır. Yağda pembeşene kadar kavrulur. Egninarlar da soğanların içine bütün olarak atılır. Tuz,şeker, 5 bardak su ilave edilerek ağzı kapatılarak önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte pişirilir.
Başka bir tencerede pişen iç bakla ortalarına doldurulur. Kalan su üzerine dökülür ve dereotu ile servis yapılır.
İç baklanın yapılışı
Baklaların kabukları soyulur. Soğanlar ince yemeklik kesilir. Yağ koyulmuş tencereye önce soğanlar sonra baklalar koyularak su, tuz, şeker ilave edilerek pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder