12 Eylül 2015 Cumartesi

Armut Tatlısı


Gerekli Malzemeler

  • Yarım kg armut
  • 1,5 bardağı toz şeker
  • 1,5 çay bardağı su
  • 5 adet taze karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • kırmızı gıda boyası


Hazırlanışı

Armutların kabuklarını soyun ve dik olarak ortadan ikiye kesin uygun bir bıçakla çekirdeklerini yerlerinden çıkarın. Kesilen düz tarafları altta kalacak şekilde bir tencereye sıralayın. Şekeri armutların üzerine dökün. Oda sıcaklığında iki saat kadar beklemeye bırakın. Yarım çay bardağı suya çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası koyup karıştırın.

iki saat sonunda bir çay bardağı suyu armutların üzerine koyun. Karanfili ve çubuk tarçını da ekleyin. Kısık ateşte pişirin. 10 dakika kadar sonra armutların üzerlerine gıd boyası serpin. Yaklaşık 20 dakika daha kısık ateşte pişirin. Yirmi dakika sonrasında armutlardan birisinin üzerine kürdan batırın eğer kürdan kolaylıkla girmiş ise armutlar pişmiş demektir. Armutları soğumaya bırakın. Tarçın ve karanfilleri armutlar acımasın diye tencereden alın. Daha sonra şerbeti ile servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...