12 Eylül 2015 Cumartesi

Armutlu Parfe

Malzemeler

  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • Yarım litre süt
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 adet armut
  • yarım limon rendesi
  • biraz tuz

Hazırlanışı


Yarım su bardağı sütü, şeker ve tuz ile kaynatın. Nişastayı ve yumurta sarısını kalan sütle karıştırın. Hazırladığınız yumurtalı nişastayı ateşteki süte ekleyin. Karıştırarak kaynatın. Kar kıvamında çırpılmış yumurta akınıda karışıma ekleyin. Topraklanmaması için devamlı karıştırın. Ateşten alıp iki dakika kadar karıştırarak soğutun. Armutları rendeleyerek püre haline getirin. Limon kabuğuyla beraber nişastalı karışıma ilave edin. Kalıplara boşaltın. Buzdolabında soğutup servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...