8 Kasım 2015 Pazar

Ispanaklı peynir köftesi




Gerekli Malzemeler


  • 250 gr ıspanak
  • 2 kase lor peyniri yada tuzsuz beyaz penir
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 adet sade yumurta sarısı
  • 2 su bardağı kaşar rendesi
  • tuz
  • karabiber

Sos için
  • 1 kase doğranmış domates
  • tuz
  • 3,5 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 soğan

Hazırlanışı


  1. Ispanağı iyice yıkayıp ayıklayın. Hafif tuzlu kaynar suda 2 ila 3 dakika haşlayıp suyunu süzün. Soğuyunca iri iri doğrayın.
  2. Peynir, yumurta, yumurta sarısı, tuz,karabiber, doğranmış ıspanak ve kaşar peyniri rendesinin yarısını derince bir kasede karıştırın. Azar azar un ilave edip hamur kıvamında bir karışım hazırlayın. Hazırladığınız malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler yapın ve köfteleri una bulayın.
  3. Kıydığınız soğanı 2 kaşık tereyağında kavurun. Doğranmış domates,tuz ve karabiber ekleyip 10 dakika pişirin.
  4. Büyükçe bir tencerede tuz ilave edilmiş bol miktarda su kaynatın. Köfteleri kaynamakta olan suya atıp haşlayın ve kevgirle süzüp sudan alın.
  5. Hazırladığınız domates sosunu fırın kalıbına alıp içine köfteleri dizin. Kalan tereyağını eritip kalan kaşar rendesi ile birlikte köftelerin üzerinde gezdirin. 160 derece ayarlı ısıtılmış fırına verip 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanaklı Toyga Çorbası

Hatay yörük usulü ıspanaklı toyga çorbası, çocuklarınız için doğal ve sağlıklı bir çorba. Yapımı da çok basit.  Malzemelerde ekonomini ...